top of page
Cobu.png
3.png
4.png
6.png
5.png

Descobreix els recursos del projecte COBU:

El projecte COBU: Community building through self-managed volunteer groups, traduït com a "Creació de comunitat a través de grups de voluntariat autogestionats" és un projecte Erasmus+ per a persones adultes que es desenvolupa a Hongria, França, Països Baixos i Espanya.

 

El projecte neix per a donar resposta a diferents necessitats: d'una banda, existeixen moltes petites organitzacions del tercer sector que exerceixen un paper important en la societat i que compten amb una capacitat humana i financera limitada que les obliga a tenir un impacte menor respecte al que les agradaria tenir; d'altra banda, hi ha moltes persones amb talents, interessos i motivació que volen compartir amb la comunitat, però que no tenen els coneixements i eines necessàries per a definir l'activitat que volen oferir, promoure-la i dur-la a terme. El projecte COBU ofereix una trobada i un espai d'aprenentatge per a les organitzacions del tercer sector i aquestes persones, promovent projectes de voluntariat autogestionats, que amplifiquen l'impacte de les petites organitzacions i ajuden les persones voluntàries a construir comunitats creatives.

 

El projecte uneix les metodologies de les organitzacions que formen part del consorci: storytelling, teatre dels i les oprimides, treball de processos, mediació artística, entre altres. Gràcies al projecte COBU, cada organització sòcia ha desenvolupat una plataforma en línia per a oferir informació i material didàctic a les persones interessades a iniciar o participar en comunitats creatives autogestionades i han contribuït a la realització de:

  • "El petit gran impacte", un manual que ofereix informació sobre diferents organitzacions del tercer sector i sobre com aconseguir un major impacte a través de xarxes de voluntariat autogestionades, mantenint una dimensió reduïda.

 

  • "Guia per a la creació, promoció i facilitació de grups de voluntariat autogestionats", en el qual es descriuen els principals elements d'un programa de formació i les eines dissenyades per les organitzacions del consorci per a ajudar a crear grups de voluntariat autogestionats. El procés que descrivim en aquest manual va ser provat per Képes Alapítvány (Hongria), Elan Interculturel (França), Storytelling Centre (Països Baixos) i La Xixa Teatre (Espanya), i comença amb la captació de persones voluntàries i la creació d'un grup en el qual se sentin còmodes i lliures per a compartir les seves idees. El següent pas és ajudar-les a trobar el tema sobre el qual volen treballar amb el seu futur grup, formar-les en els nostres mètodes i tècniques de treball, ensenyar-los a crear activitats, planificar, promocionar i dur a terme sessions i esdeveniments i gestionar grups.

 

  • "Creació de comunitats creatives autogestionades. Quatre experiències inspiradores", un estudi de casos que documenten l'experiència de les persones voluntàries i del personal de les organitzacions que formen part del consorci en relació amb la creació de les xarxes de voluntariat autogestionades.

Si voleu consultar la pàgina web en anglès, premeu en el següent enllaç: 

logo comision europea erasmus.png
  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
bottom of page