Cobu.png
3.png
4.png
6.png

Próximamente

5.png

Próximamente

Descobreix els recursos del projecte COBU:

El projecte COBU: Community building through self-managed volunteer groups, traduït com a "Creació de comunitat a través de grups de voluntariat autogestionats" és un projecte Erasmus+ per a persones adultes que es desenvolupa a Hongria, França, Països Baixos i Espanya.

 

El projecte neix per a donar resposta a diferents necessitats: d'una banda, existeixen moltes petites organitzacions del tercer sector que exerceixen un paper important en la societat i que compten amb una capacitat humana i financera limitada que les obliga a tenir un impacte menor respecte al que les agradaria tenir; d'altra banda, hi ha moltes persones amb talents, interessos i motivació que volen compartir amb la comunitat, però que no tenen els coneixements i eines necessàries per a definir l'activitat que volen oferir, promoure-la i dur-la a terme. El projecte COBU ofereix una trobada i un espai d'aprenentatge per a les organitzacions del tercer sector i aquestes persones, promovent projectes de voluntariat autogestionats, que amplifiquen l'impacte de les petites organitzacions i ajuden les persones voluntàries a construir comunitats creatives.

 

El projecte uneix les metodologies de les organitzacions que formen part del consorci: storytelling, teatre dels i les oprimides, treball de processos, mediació artística, entre altres. Gràcies al projecte COBU, cada organització sòcia ha desenvolupat una plataforma en línia per a oferir informació i material didàctic a les persones interessades a iniciar o participar en comunitats creatives autogestionades i han contribuït a la realització de:

  • "El petit gran impacte", un manual que ofereix informació sobre diferents organitzacions del tercer sector i sobre com aconseguir un major impacte a través de xarxes de voluntariat autogestionades, mantenint una dimensió reduïda.

 

  • "Creació de grups de voluntariat autogestionats", en el qual es descriuen els principals elements d'un programa de formació i les eines dissenyades per les organitzacions del consorci per a ajudar a crear grups de voluntariat autogestionats. El procés que descrivim en aquest manual va ser provat per Képes Alapítvány (Hongria), Elan Interculturel (França), Storytelling Centre (Països Baixos) i La Xixa Teatre (Espanya), i comença amb la captació de persones voluntàries i la creació d'un grup en el qual se sentin còmodes i lliures per a compartir les seves idees. El següent pas és ajudar-les a trobar el tema sobre el qual volen treballar amb el seu futur grup, formar-les en els nostres mètodes i tècniques de treball, ensenyar-los a crear activitats, planificar, promocionar i dur a terme sessions i esdeveniments i gestionar grups.

 

  • "Creació de comunitats creatives autogestionades. Quatre experiències inspiradores", un estudi de casos que documenten l'experiència de les persones voluntàries i del personal de les organitzacions que formen part del consorci en relació amb la creació de les xarxes de voluntariat autogestionades.

logo comision europea erasmus.png
  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • YouTube - Black Circle