Acompanyament individual

Sessions d'acompanyament individual des de la mirada de la psicologia orientada a processos

Presentació

 

Des de La Xixa vam començar amb una nova àrea d'actuació: Sessions individualitzades d'acompanyament.

 

Són sessions d'una hora amb un facilitador que ajuda les persones a tenir més consciència dels processos que estan succeint a les seves vides i a poder fer aprenentatges útils per al dia a dia.

 

Els facilitadors són la Meritxell Martinez i/o l'Adrián Crescini.

 

Per què ho fem?

 

Per estar més al servei de les persones, per donar suport i sentir-nos més lliures i poder connectar amb el sentit de la nostra presència al món.

 

Fa més de 10 anys d'experiència que desenvolupem diversos projectes grupals, comunitaris i de treball amb les persones, tot apreciant la diversitat dins nostre i al món. Som curioses, ens agrada molt aprendre, investigar, cercar, i ens encanta portar-ho a l'acció.

 

Enfocament

 

El nostre enfocament es basa en els principis del Treball de Processos o Psicologia Orientada a Processos.

 

Cada sessió té un aspecte diferent, depenent de amb qui estem, de les circumstàncies i el context. Es tracta de jugar i treballar amb els somnis, els símptomes corporals, la veu i el moviment, amb el dibuix o amb el joc de rols. També es tracta d'escoltar, parlar, riure, plorar, ja que sempre n'aprenem alguna cosa.

 

La relació entre tu i el facilitador és el component més important, sabem que sense la més profunda apreciació del que tu ets, el nostre treball no funcionarà.

 

Com són les sessions?

 

Els processos poden ser a llarg o curt termini. Es poden utilitzar per a resoldre un problema o per al creixement personal continu i de la consciència.

 

Les sessions individuals són d'una hora i les relacionals d'una hora i mitja.

 

Les nostres àrees d'especialització inclouen: la depressió, l'ansietat, l'opressió internalitzada, el desenvolupament professional, l'entrenament de la creativitat; el treball amb les relacions, l'acompanyament a parelles, temes de gènere, i de diversitat cultural, entre d'altres.

 

Què pots aconseguir?

 

El que es pot aconseguir amb les sessions d'acompanyament individualitzat és:

  • Descobrir allò que t'impedeix avançar.

  • Substituir els sistemes de creences limitants amb noves opcions creatives.

  • Aprendre a superar obstacles i augmentar la teva sensació d'apoderament.

  • Connectar amb experiències de la teva vida i que la teva història tingui sentit.

  • Aconseguir estar connectada amb tu mateixa enmig de la crisi i la incertesa.

  • Entendre alguns dels mecanismes que et porten a la incertesa.

¡Avís! Sessions gratuïtes fins a finals de 2018
 
Avís! Sessions gratuïtes fins a finals de 2018

Envia un correu a laxixa@laxixateatre.org per a demanar més informació. També pots sol·licitar la teva sessió de prova de forma gratuïta! T’esperem!

Coneix-nos

Meritxell Martinez Bellafont. Facilitadora certificada en Psicologia Orientada a Processos, experta en processos de desenvolupament comunitari participatius, en Teatre de l'Oprimit i en Teatre Fòrum Intercultural. Llicenciada en Educació Social i en Economia. Codirectora i Cofundadora de l'Associació La Xixa, on treballa com a facilitadora d'acompanyaments individuals, facilitadora de grups, formadora, Curinga i realitza tasques de direcció i coordinació per a més de 25 projectes locals, nacionals i internacionals. Pertany a la xarxa del Col·lectiu I+ i és cofundadora de l'Escola de Teatre de les Oprimides de Barcelona.

Adrián Crescini. Activista social i expert en desenvolupar i facilitar processos a partir de les Metodologies del Teatre de l'Oprimit d'Augusto Boal i el Treball de Processos d'Arnold Mindell, així com altres eines afins. Coordina i desenvolupa projectes col·lectius i individuals en diverses àrees per a l'empoderament ciutadà. Per això està en constant investigació i curiositat sobre temes com la construcció de comunitat, la convivència en la diversitat, les relacions interseccionals, el qüestionament dels eixos de poder, entre d'altres. Va estudiar Teatre, Educació i Psicologia Social al seu país d'origen, Argentina. Fa 16 anys que viu a Barcelona. És cofundador i codirector de l'Associació La Xixa en la qual desenvolupa projectes locals, nacionals i internacionals. És membre actiu del Col·lectiu I+. És cofundador de l'Escola de Teatre de les Oprimides de Barcelona i manté llaços permanents amb grups i xarxes afins al seu quefer a l'Àfrica i Llatinoamèrica.