Qui som

L'Associació La Xixa Teatre és una associació sense ànim de lucre orientada cap a la investigació, el desenvolupament i la multiplicació de les eines teatrals i d'educació popular com a mitjà de transformació social. Som un grup multi-disciplinar i multicultural de col·laboradors / es, amb el suport de més de 30 voluntaris / es, formats / es en el camp de les ciències socials, la pedagogia i l'art. La diversitat del nostre equip enriqueix la nostra tasca social i creativa, i que ens manté permanent formació i aprenentatge.

 

Realitzem tallers per a col·lectius diversos, formació de formadors / es i accions artístiques a nivell local i internacional al voltant de tres eixos principals:

 

  • Interculturalitat, Racisme, Xenofòbia, Inclusió Social i Integració;

  • Gènere, Polítiques d'igualtat i Diversitat Sexual;

  • i Ciutadania Activa, Participació Ciutadana i Desenvolupament Local.

 

 

La missió de l'Associació La Xixa Teatre és facilitar la creació d'espais d'empoderament a través de Metodologies Participatives, la Psicologia Orientada a Processos i el Teatre dels i les Oprimides per generar processos de transformació individual i col·lectiva en contextos de vulnerabilitat social.

L'equip

Meritxell Martinez Bellafont

Facilitadora certificada en Psicologia Orientada a Processos, experta en processos de Desenvolupament Comunitari participatius, en Teatre de l'Oprimit i en Teatre Fòrum Intercultural. Llicenciada en Educació Social i en Economia. Codirectora i Cofundadora de l'Associació La Xixa, on Treballa com a facilitadora d'acompanyaments individuals, facilitadora de grups, formadora, Curinga i realitza tasques de direcció i coordinació per a més de 25 projectes locals, nacionals i internacionals. Pertany a la xarxa del Col·lectiu I+ i és cofundadora de l'Escola de Teatre de les Oprimides de Barcelona.

meritxell@laxixateatre.org

Adrián Crescini

Activista social i expert en desenvolupar i facilitar processos a partir de les Metodologies del Teatre de l'Oprimit d'Augusto Boal i el Treball de Processos d'Arnold Mindell, així com altres eines afins. Coordina i desenvolupa projectes col·lectius i individuals en diverses àrees per a l'empoderament ciutadà. Per això està en constant investigació i curiositat sobre temes com  la construcció de comunitat, la convivència en la diversitat, les relacions interseccionals, el qüestionament dels eixos de poder, entre d'altres. Va estudiar Teatre, Educació i Psicologia Social al seu país d'origen, Argentina. Porta 16 anys vivint a Barcelona. És Co-Fundador i codirector de l'Associació La Xixa en la qual desenvolupa projectes locals, nacionals i internacionals. És membre actiu del Col·lectiu I+. És Co-fundador de l'Escola de Teatre de les Oprimides de Barcelona i manté llaços permanents amb grups i xarxes afins al seu quefer a l'Àfrica i Llatinoamèrica.

adrian@laxixateatre.org

Ana Fernández-Aballí Altamirano

Especialista en comunicació estratègica, comunicació participativa, comunicació intercultural, i publicitat i relacions públiques per al tercer sector social. Llicenciada en Economia per la Universitat de Salamanca (2009), Màster en Disseny i Comunicació (2010) i Doctora en Comunicació Social (2016) per la Universitat Pompeu Fabra, on va treballar com a docent i investigadora. Actualment treballa com a coordinadora de comunicació i d'investigacions en l'Associació La Xixa Teatre. Ha treballat com a Project Manager en projectes locals, nacionals i europeus per a la generació de contingut teatral, audiovisual i mediàtic, amb institucions com Casa Àsia, Plataformes d'Afectats per la Hipoteca, Tanquem a els CIES, Associació de Veïns de Ciutat Meridiana, Ajuntament de Barcelona - Pla d'Interculturalitat, Institut Cristòfol Colom, Fundació El Llindar, Citilab Cornellà, Mescladís, entre d'altres ajuntaments, col·legis públics i centres cívics de Barcelona. Ha publicat diversos articles sobre els seus temes d'investigació. Ha viscut a l'Havana, Caracas, Quito, Salamanca i actualment resideix a Barcelona.

ana@laxixateatre.org

Please reload

Portal de transparència de La Xixa

Barcelona

www.laxixateatre.org

laxixa@laxixateatre.org

@laxixateatre

+34 640141008