top of page
logo identitats en transit negre.png

 Creences i sabers comunitaris 

Agenda
about

Identitats en trànsit

Identitats en Trànsit | Creences i sabers comunitaris és un projecte d’Educació per al Desenvolupament que pretén qüestionar els sistemes de creences al voltant del Dret a Migrar, els Gèneres Dissidents i els Prejudicis i Estereotips. Com a societat, tendim a reproduir aquests sistemes que estan molt arrelats entre nosaltres, provocant discriminacions i patiment a persones del nostre voltant. Amb aquest projecte aprofundim en la importància de fer-nos conscients en la diversitat i així millorar la convivència entre veïns i veïnes. 

 

Identitats en trànsit es desenvolupa al districte de Nou Barris i convida a referents del Sud Global per tal que comparteixin amb tota la ciutadania de Barcelona els sabers i eines político-artístiques que utilitzen als seus llocs d’origen per tal de crear un món més creatiu, més lliure i més just. 

 

Aquest projecte s’estructura en 3 mòduls formatius entorn al fet migratori, les interaccions intergrupals i la conformació de de prejudicis/estereotips, a través de classes magistrals, seminaris, formacions artístiques, performances i fòrums oberts a peu de carrer, liderats per especialistes referents del Sud. 

metodologia

Es dissenya i s’implementa a través de metodologies conceptuals i pedagògiques com el treball de concientització de la Pedagogia de l’Oprimit, la Psicologia Orientada a Processos, el Teatre dels/les Oprimides, l’Anàlisi d’Incidents Crítics i les teories generades al Sud Global, així com les eines del Clown, el Teatre,  la Dansa i la Performance.

Dirigit a

 • Persones que se sentin identificades amb les temátiques abordades.

 • Persones que vulguin millorar la seva visió i discurs al voltant de les temàtiques abordades. 

 • Persones dissidents dels discursos abordats

 • Professionals del món artístic

 • Professionals del món social

 • Curiosos i curioses que vulguin canviar el món

5D4_5813-min.jpg
5D4_5673-min.jpg
5D4_5735-min.jpg

Mòduls

+ Sobre el Projecte "Identitats en Trànsit"

El projecte Identitats en Trànsit s’estructura en 3 mòduls temàtics d'educació per al foment de la cultura de la pau i la no- discriminació amb l’objectiu de incidir sobre els sistemes de creences arrelats en els i les ciutadanes de Barcelona. 

 

Cada mòdul està dirigit per 1 dels 3 ponents convidats, juntament amb Meritxell Martínez Bellafont i Adrián Crescini, Directors de La Xixa Teatre. Les sessions són en català i castellà.

Captura de pantalla 2020-01-03 a las 17.

​mòdul 1

jo migro, tu migres, migrem

El dret a migrar amb la formació artística de Mamadou Diol com a referent. "Democràcia Profunda i Migracions" com a seminari amb l'equip de La Xixa. Pots veure els cartells i descarregar-te el programa del seminari. 

Inscripcions tancades | Data de la formació: abril 2020

lukas-2.jpg

mòdul 2

identitats decolonials

Gèneres Dissidents amb en Lukas Avendaño com a referent. Obrir mirada entorn al gènere i les cultures del sud. Utilitzar l'art com a eina. Consulta més detalls de la formació aquí.

Encreuaments Gènere i Raça és el seminari del mòdul. Impartit per La Xixa i amb la Fatima Taleb com a convidada, junt amb una convidada sorpresa.

Data Seminari: 5,12,19, 26 Novembre 2020

hosni.jpg

mòdul 3

prejudicis i estereotips

Identitats en Escena amb en Houssni Almoukhlis Formació Artística Online

el 19, 20, 21, 22 gener 17:30-20:30 i presentació Artística el 23 gener 12:30-14 Consulta el programa aquí

Obertes les inscripcions del Fòrum Obert "Com afecten els prejudicis i estereotips a les nostres relacions? Inscriut'hi aquí

Modulos
cartells

estructura mòduls

Cada un dels 3 mòduls segueix una mateixa estructura d'activitats, tallers i actes:

 1. Una classe magistral de 3 hores. Informació teòrica entorn a la temàtica de cada mòdul, a càrrec d'1 dels 3 ponents convidats, La Xixa i altres agents locals. ​

 2. Un seminari de 10 hores, sobre Treball de Processos, els rols i els sistemes de creences entorn de la temàtica de cada mòdul liderat per La Xixa juntament amb el/la ponent. ​

 3. Una formació artística de 12 hores, en què es treballa amb les eines de l'art (performance i Teatre de l’Oprimit) per abordar la temàtica de cada mòdul liderada per el/la ponent juntament amb La Xixa. Durant aquesta part del mòdul es crearà una performance i/o peça de teatre fòrum per presentar al espai públic. 

 4. Un esdeveniment a l’espai públic on es presentarà una performance o una peça de teatre fòrum. Ho fem al carrer ja que és l’espai on convivim amb aquests sistemes de creences que causen discriminacions però no acostumem a qüestionar. 

 5. Un fòrum obert. Després de cada mòdul, es convida a la ciutadania a participar d’un fòrum obert al voltant de cada temàtica específica. Un fòrum obert és una eina desenvolupada en el mar ce l’enfocament de Psicologia Orientada a Procesos, un model teòric i pràctic que proposa una metodologia integral alhora d’abordar conflictes desde el nivell personal, interpersonal, grupal, comunitari i global. 

inscripcions

Cada mòdul és independent, així com cada una de les activitats proposades. Ets lliure d’apuntar-te a tot, a només un seminari… Per la classe magistral, la formació artística i el seminari de cada mòdul s’habilitarà un formulari que es divulgarà a les nostres xarxes, a les pàgines web de les organitzacions afins i altres canals de comunicació. 

5D4_5764-min.jpg
 • Facebook - Black Circle
 • Twitter - Black Circle
 • YouTube - Black Circle
bottom of page