top of page
  • Writer's pictureLa Xixa

Descarrega't la Guia per una Educació Sexual Inclusiva (Included)

Ja està disponible la guia "EDUCACIÓN SEXUAL INCLUSIVA A TRAVÉS DE MÉTODOS CREATIVOS" en el marc del projecte INCLUDED.

El projecte INCLUDED té com a objectiu principal dissenyar, provar i avaluar un currículum d'educació sexual inclusiva per a estudiants d'institut, complementat amb metodologies per formar i implicar activament en el procés d'educació sexual tota la comunitat escolar (incloent-hi les famílies), utilitzant mètodes creatius i basats en el teatre.


Tot i que s'ha demostrat àmpliament els beneficis de l'educació sexual integral (ESI), segons la UNESCO hi ha una informació limitada sobre l'impacte dels currículums d'ESI en grups ja marginalitzats, incloent-hi els joves amb diversitats. És per això que s'han de continuar investigant mètodes adequats i efectius per a aquest col·lectiu. En aquest context, l'ús de mètodes creatius com el joc de rols i els jocs teatrals s'ha mostrat eficaç en l'educació dels joves, especialment en aquells amb diversitat, ja que segons les investigacions, els mètodes basats en la modelització, el joc de rols i la pràctica de habilitats poden ser molt útils per millorar les competències de les persones amb diversitat cognitiva.


Per fer front a aquests reptes, el projecte INCLUDED està dissenyant:

  • Un currículum d'educació sexual inclusiva per a estudiants d'institut que adopta l'enfocament del "Disseny Universal per a l'Aprenentatge" (DUA): un marc cognitiu que es centra en eliminar les barreres dins dels entorns d'aprenentatge modificant el currículum, els conceptes, els materials i els entorns per a tots els estudiants i capacitats mitjançant l'ús d'opcions creatives i tècniques basades en el teatre.

  • Una formació per a professors per capacitar-los i proporcionar-los les competències necessàries per implementar el programa.

  • Recursos i enfocaments basats en el teatre per a adoptar un enfocament d'educació sexual que involucri tota l'escola, incloent la participació activa de les famílies dels estudiants amb diversitat cognitiva.

Ara que ja tenim disponible la guia "EDUCACIÓN SEXUAL INCLUSIVA A TRAVÉS DE MÉTODOS CREATIVOS," esperem que aquest recurs contribueixi a promoure una sexualitat sana, segura i respectuosa.3 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page