top of page
  • Writer's pictureLa Xixa

Cicle "Dones i Cures" amb Teatre de les Oprimides

Aquest 2017 La Xixa teatre amb Sindillar/Sindihogar comencem una aventura apassionant utilitzant diverses metodologies del Teatre de les Oprimides.

Aquest cicle conté 2 activitats que desembocaran en una tercera: Grup de Teatre de les Oprimides de Dones i Cures (GTO).

Començarem amb un Cicle Formatiu obert però exclusiu per a Treballadores de la Llar i de les Cures. Amb aquestes formacions volem aprofundir en com fer front al racisme o l’assetjament en llocs i llars de treball, transformar l’imaginari del treball domèstic i de cures o qüestionar el model d’acollida de les institucions que treballen amb dones.

Les primeres sessions seran el 15 de juliol i el 30 de setembre. I comptaran amb guarderia i ludoteca pels fills i filles de les treballadores. Si vols més informació i inscriure’t només has d’enviar un correu electrònic a: sindihogar@hotmail.es

Després farem un Taller Intensiu obert a totes les dones –no només a treballadores de la llar i les cures– com a preparació per a desenvolupar, de cara al setembre, un Grup de teatre de les Oprimides. En aquest taller busquem aliades i transferir els conceptes més importants de l’estètica de les oprimides.

Per últim, el Grup de Teatre (GTO) –que es farà al setembre– té per objectiu crear peces col·lectives des de les experiències particulars de les dones participants en relació a aquest temàtica. El GTO serà una eina pel desenvolupament personal de les seves components però també un motor de canvi social, ja que les peces de teatre resultants es presentaran a la ciutadania per tal de generar un diàleg transformador en temes que ens interessen a tots i totes: les cures.

Les activitats són gratuïtes però per participar en el Taller Intensiu o del Grup de Teatre de les Oprimides “Dones i Cures”, cal fer inscripció al següent enllaç: http://goo.gl/AX0eJ4

Amb aquest projecte VOLEM visibilitzar i abordar les desigualtats interseccionals que viu el col·lectiu des de les veus, relats i visions del mateix, reconèixer i visibilitzar les diversitats com a font de riquesa, defensar els drets laborals i socials de les treballadores de la llar i de les cures, fomentar la seva capacitació amb metodologies innovadores, inclusives i políticament rellevants, i sensibilitzar i implicar a la ciutadania en aquestes problemàtiques.

2 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page