top of page
ACristi_CB_3407_72dpi_2560-min_edited.jpg

A La Xixa, creem i desenvolupem projectes d'Innovació Social Creativa per a la transformació social.

Amb una mirada Interseccional, defensem valors imprescindibles com la Interculturalitat, els feminismes, la diversitat i la consciència crítica sobre les relacions de poder.

Inspirad@s en el Teatre Fòrum, la Psicologia Orientada a Processos i altres eines participatives i creatives, convidem les persones al qüestionament individual i col·lectiu de manera vivencial.

Els nostres projectes abasten diversos àmbits com la cultura, l'educació, la salut, l'activisme i la sostenibilitat.

Ho fem mitjançant formacions, actuacions públiques i recerca.

Sistematitzem les experiències i creem materials i recursos pràctics oberts i gratuïts.

Des del 2010, treballem amb diverses comunitats i grups a nivell local, europeu i internacional promovent un impacte transformador en la vida de les persones.

 

Continuem explorant amb esperit d'aprenent, descobrint formats innovadors per al desenvolupament personal i col·lectiu.

Sobre La Xixa

Metodologies

Teatre de les Oprimides

Ens inspirem en eines teatrals i l'ús del cos per a l'expressió i reflexió. En especial, del Teatre Fòrum i el Teatre de les Oprimides, que posa el teatre al servei de l'educació i l'apoderament col·lectiu

Psicologia Orientada a Processos

La consciència i la transformació personal a través de l'experiència i el creixement intern. Ofereix eines per aprendre a canviar l'enfocament.

Eines Participatives i Creatives

El diàleg en comunitat a través d'eines creatives, conecta amb sentiments profunds de reflexió crítica democràtica, anàlisi de la propia realitat i presa de decisions.

L'equip

Directora General de La Xixa

 

Facilitadora Psicologia Orientada a Processos y experta en Teatre de les Oprimides, Teatre Fòrum intercultural i Eines participatives. Llicenciada en Educació Social i Economia.

Meritxell Martínez

Directora General de La Xixa

Amant empedreït de l'esperança. Pretenent de la saviesa assegut en el foc de les dificultats. M'he especialitzat en crear espais de creació comunitària i codirigeixo La Xixa amb ànim de permanent aprenentatge. No vull deixar de creure en el canvi.

Adrián Crescini

Coordinadora de Recerca

Doctora en Comunicació Social i Llicenciada en Economia. Experta en les metodologies de La Xixa, a publicat capítols de llibres i articles a revistes acadèmiques indexades.

Ana Fernández-Aballí

Directora de Projectes

Llicenciada en Relacions Internacionals, amb un postgrau en Organitzacions Internacionals i Drets Humans. Ha col·laborat amb diverses ONG com a gestora de projectes i formadora en educació per la pau, drets humans i interculturalitat.

Daniela Eletti

​Tècnica de Projectes

Actriu, mediadora i investigadora equatoriana. Diplomada en teatre gestual i mim corporal; graduada en arts escèniques. Va realitzar el màster en estudis teatrals (IT i UAB) i el postgrau en Mediació Artística.

Ana Bustamante

​Tècnica de Projectes

Estudiant de Relacions Internacionals (UAB) actualment forma part de l'equip de Projectes Europeus. Apassionada de les llengües, la sostenibilitat i els estudis sobre el gènere.

Claudia Lopez

Producció i Visuals

Actor, fotògraf i Mediador Artístic. Ha realitzat la seva feina escènica i de producció principalment en espectacles de percussió urbana i en arts visuals en la investigació de cossos en moviment.

Angel Cristi Berríos

Administració i Comptabilitat

Certificada en Coordinació i Direcció del Lleure i en Dinamització Comunitària. Aprenenta constant i confiant que la economía social canviarà  el món.

Maribel Mata Gòmez

Project Manager

Màster en Polítiques Europees i Relacions franco-alemanes. Project Manager per la transformació social a través de les arts escèniques com la música, el teatre, la dança i el circ.

Marine Masson

Project Manager

Graduat en Publicitat i Relacions Públiques, he format part de diversos projectes europeus i internacionals de l'àmbit social i de la investigació. Apassionat dels mitjans, la cultura popular i la cultura digital

Pau Jarne Soler

Project Manager

Actriu, professora. Actualment cursant el màster en Intervencions Socials i Educatives de la UB. Amb més de 15 anys d'experiència en la gestió de projecte de teatre aplicat a l'educació a Santiago, Xile.

Camila Francovish

Expert a Senegal

Expert en Teatre dels i les Oprimides i Teatre Fòrum a Senegal. Col·labora amb La Xixa en les formacions de l'organització, aportant la seva expertesa del territori.

ibrahima Fainke

Actriu i Facilitadora

Majo de las Nieves, afro-uruguaiana establerta a Barcelona, és actriu (Laxixalab), ballarina de candombe i dinamitzadora de grups, experta en processos intergeneracionals i interculturals.

Maria Jose Silva Olivera

bottom of page