top of page

Què Fem?

A la Xixa, creem i desenvolupem accions d'Innovació Social Creativa per a la Transformació Social. 

Ho fem a través de formacions, actuacions públiques i recerca. Sistematitzem les experiències i creem materials pràctics i recursos educatius i de consulta oberts i gratuïts.

 

Actuem en una gran diversitat d'àmbits com ara la cultura, l'educació, la salut, l'activisme i la sostenibilitat.

 Objectius de totes
les Nostres Accions:

Per qüestionar-nos, analitzar i valorar de manera reflexiva les informacions i situacions que ens envolten. Ens permet desenvolupar una visió més profunda i diversa i qüestionant dels estereotips amb els que convivim.

Fomenten l'Esperit Crític

Per crear espais on cada veu sigui escoltada de forma segura i democràtica, tenint en compte la diversitat d'opinions i perspectives que té cada grup o individu.

Promouen la inclusió, la participació i la diversitat

Les eines teatrals, corporalsvivencials són increiblement efectives alhora de fer brotar emocions, opressions visibles i invisibles, i ens permeten reflexionar des d'una posició diferent a la que ho fem habitualment. 

Conviden a la transformació a través d'allò vivencial

Des d'una perspectiva interseccional, lluitem contra tots els tipus de discriminacions per raons de gènere, origen cultural, edat, capacitisme, documentació, religió, orientació sexual... en pro d'una convivència en diversitat.

Lluiten contra qualsevol forma de discriminació

ACristi_CB_6688_72dpi_2560_edited.jpg

Creiem que l'educació al llarg de tota la vida és la clau per a caminar cap a un món amb igualtat d'oportunitats

Formats de les nostres accions

Formacions, tallers i accions puntuals

Oferim formacions, tallers i intervencions puntuals per a col·lectius diversos. Tenim un repertori d'activitats molt ampli i també en creem a mida. Les accions poden desenvolupar-se a centres públics, privats o al carrer, tant a nivell local com internacional.

• Interculturalitat, Racisme, Xenofòbia, Inclusió Social i Integració;​

• Gènere, Polítiques d'igualtat i Diversitat Sexual;​

• Ciutadania Activa, Participació Ciutadana i Desenvolupament Local.

A més, cada any, oferim la formació insignia de La Xixa "Facilitadores de Teatre Fòrum Intercultural", de caràcter anual i gratuïta. 

Obres de Teatre per La Xixa Lab

La XixaLAB és la companyia de teatre de La Xixa, que neix a partir de tota l’experiència de l’entitat al llarg dels anys.

 

La seva finalitat és investigar, crear i compartir propostes teatrals innovadores que convidin al debat crític i a la reflexió col·lectiva. Està conformada per un elenco professional amb expertesa en Teatre de caire social.

Algunes de les seves obres de teatre són:

  • Jo no soc racista, però #racisme #islamofòbia #classisme 

  • Un tema de gènere #gènere #classisme #racisme

  • Fair Play #educació sexual #xarxes-socials #joves

  • El Nou #gènere #discriminació-laboral

  • Amor a primera visa #migració #regularització

  • Zona de Cures #gènere #discriminació-laboral #cures

Manuals i Guies Recursos pràctics

Les nostres experiències en les formacions i activitats, ens permeten sistematitzar continguts i coneixements que convertim en recursos accessibles (en forma de manuals, guies o cursos) perquè serveixin d'inspiració i consulta per a professionals o públic en general. Aquests recursos són gratuits i sovint són desenvolupats en col·laboració amb altres organitzacions a nivell europeu.

Acostumen a incloure les descripcions pas a pas perquè puguis desenvolupar Activitats inclusives amb els teus grups. Depenent de la publicació, hi podràs trobar guies adreçades a professorat desde escola infantil a secundària, traballadors/es socials, formadores d'educació per a adults, professionals del tercer sector i de l'administració pública... D'entre els recursos també hi trobaràs cursos online i jocs de taula

Ves a l'apartat de "Recursos" del nostre lloc web per descobrir-los tots!

Temàtiques de la nostra expertesa

Comunicació intercultural, inclusió social i lluita contra el racisme, la xenofòbia i totes les formes de discriminaciódes d'una perspectiva interseccional

Polítiques d'equitat/igualtat de gènere i diversitat sexual

Cultura de pau i convivència, ciutadania activa, compromís cívic i desenvolupament local

Patrimoni cultural inclusiu

Educació escolar, abandonament escolar i prevenció de comportaments de risc entre persones joves

Sostenibilitat i Medi Ambient

bottom of page