top of page
  • Writer's pictureLa Xixa

Cuidant-nos amb i en comunitat

Actualment des de La Xixa estem treballant en diferents projectes europeus que promouen la cura i el benestar emocional de les persones. Aquests projectes inclouen tallers i formacions que estem implementant en el territori català, així com la producció de recursos innovadors per a professionals del sector social i educatiu.


Happy Habits


El projecte HaHa (Happy Habits) utilitza mètodes creatius com el Teatre, el Clown, la Psicologia Orientada a Processos i el Mindfulness per a fomentar la cura i benestar individual i col·lectiu en resposta a l'impacte que va tenir el COVID-19 sobre la salut mental de les persones.


Al març i abril de 2023, el consorci va posar a prova el Manual d'Activitats del Mètode HaHa en cadascun dels cinc països socis. El Manual ofereix una sèrie d'activitats per a promoure el benestar de les persones i/o grups.


Les formacions pilots van arribar a comptar amb 101 participants, pertanyents a grups diversos: des d'estudiants universitàries, persones migrades, persones majors (+65) a la ciutadania en general. Les sessions van ser tot un èxit i les participants van afirmar que recomanarien el programa a altres persones. Per descriure les sessions i contingut van utilitzar paraules com "positiva", "informativa", "interactiva", "útil", "significativa" i "pròxima". L'experiència va ser una gran oportunitat per a reflexionar sobre una mateixa, prendre's un temps per a la cura personal i conèixer a altres persones amb idees afins. La comunitat HaHa va proporcionar a les participants "un sentiment de pertinença", "un nou acostament a la felicitat", "la possibilitat de reflexionar i identificar les coses per les quals estan agraïdes", la possibilitat de "centrar-se en el moment present i en el seu benestar" i de "ser creatives i expressar-se d'una manera diferent". Quan vam demanar a les participants quins exercicis els van agradar més, va haver-hi una gran varietat en les seves respostes, la qual cosa indica la diversitat de preferències personals, fet que s'alinea amb un altre dels objectius del Manual HaHa que és oferir una varietat d'activitats que puguin satisfer diferents necessitats i interessos.


📄🌐 Per a saber més, consulta la Newsletter 1


Feeling Home


El projecte Feeling Home pretén acompanyar a les dones que han viscut un procés migratori cap a la seva inclusió a les ciutats d'acollida, donant rellevància als sabers i visions que cadascuna d'elles aporta. A més, el projecte ofereix eines i recursos per a professionals que treballen en l'aprenentage d'idiomes, que estan basats en l'educació no formal i la mirada intercultural.


📄🌐 Per a saber més: consulta les Newsletter 1 i Newsletter 2 



Creation Pop


El projecte Creation Pop es centra en el benestar de les persones grans, promovent l'envelliment actiu a través d'activitats intergeneracionals basades en la creativitat i les arts. Gràcies al projecte Creation Pop, el consorci està generant informes per a comprendre les necessitats de les persones majors i com donar suport a la seva inclusió social, així com una metodologia i un kit d'eines pràctiques per a professionals.


L'informe "Comprendre les necessitats de les persones majors i com donar suport a la seva inclusió social" consta d'una revisió bibliogràfica sobre les necessitats de les persones grans i les polítiques que sustenten la provisió de creativitat com a prescripció social als països socis. També inclou els resultats de les enquestes i entrevistes que cada organització sòcia ha dut a terme amb persones grans en els seus contextos, escoltant les seves veus i identificant no únicament les seves necessitats, sinó també les seves fortaleses i interessos.

📄 Consulta l'informe aquí 


👥 Segueix-nos a les xarxes per estar al dia de les nostres activitats, continguts i nous recursos!



25 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page