top of page
  • Writer's pictureLa Xixa

Final del Projecte Voice!

El projecte VOICE arriba a la seva fi: Descobreix com treballar la Comunicació Multimodal a través de metodologies creatives pot ajudar-te a millorar les teves habilitats i presència en la formació de persones adultes

Accedeix a la web i gaudeix gratuïtament de tots els recursos que hem creat per a tu

Amb la conferència final allotjada per l'Institut Grotowski/VoiceLAB de Wroclaw (Polònia) el passat 11 de març, s'ha acabat oficialment el projecte VOICE: Tenir impacte mitjançant l'ús del cos i la veu.

El projecte, finançat pel programa Erasmus+ de la Comissió Europea, va començar en 2021 i ha comptat amb la col·laboració de cinc organitzacions europees: Elan Interculturel de París, La Xixa de Barcelona, In Touch d'Amsterdam, VoiceLAB de l'Institut Grotowski de Breslavia i CESIE de Palerm. Durant aquests últims dos anys, hem treballat de manera conjunta amb l'objectiu de desenvolupar noves eines per a ajudar a les i els professionals de l'educació per a persones adultes a explorar i utilitzar amb més consciència la veu i el cos en el seu treball, millorant la seva presència tant en sessions presencials com en línia.


Efectivament, l'ensenyament és un àmbit performatiu en què veu i cos juguen un rol clau en la comunicació d'informació i emocions. La comunicació no verbal, la postura, el to de veu, el ritme i la qualitat de la presència de les persones formadores i educadores són elements essencials per a facilitar el procés d'aprenentatge i fomentar l'atenció i l'acompanyament de les persones participants. Un millor coneixement i control d'aquests aspectes, que en conjunt constitueixen el que es diu "comunicació multimodal", pot portar a noves estratègies per a una experiència d'aprenentatge més activa, captivadora i sensorial.


Tenir consciència dels propis processos interns, entendre i saber regular els signes que venen del cos són també eines importants perquè qui compleix rols d'educació i formació pugui cuidar més de la seva salut física, vocal i psicoemocional.


En el marc del projecte VOICE hem estat experimentant amb diferents metodologies i grups objectius, confrontant i integrant les diverses disciplines treballades per cadascuna de les entitats sòcies, amb l'objectiu de respondre a la necessitat de performativitat i de consciència corporal i vocal en el món educatiu. El resultat d'aquest treball constitueix quatre recursos interactius, lliures i gratuïts, pensats per a acompanyar a les i els professionals de l'educació per a persones adultes en una ruta d'aprenentatge que els ajudi a descobrir la importància, la potencialitat i l'efectivitat de la comunicació multimodal en el seu treball. Els posem a la teva disposició perquè puguis utilitzar-los i incloure'ls en la teva vida professional.

  1. Una eina en línea amb la qual avaluar la teva presència vocal i corporal i saber més sobre les sis dimensions que componen la comunicació multimodal i quina és la seva rellevància en l'educació de persones adultes.

  2. 16 vídeo-classes amb les quals podràs descobrir i practicar exercicis per a treballar sobre la qualitat de la teva veu, respiració, presència i consciència corporal.

  3. Més de 30 activitats, creades i testades pels socis del projecte, perquè puguis reproduir-les en el teu treball.

  4. Un arxiu de vídeo-classes que t'ajudaran a adaptar els teus aprenentatges al format en línia.


Tots els materials són gratuïts i disponibles en els següents idiomes: castellà, anglès, francès, polonès i italià.


Visita la web del projecte VOICE i inclou la comunicació multimodal entre els teus recursos de formació i educació de persones adultes.


No perdis aquesta oportunitat i comparteix-la amb totes les persones que puguin estar interessades.


Una salutació,


L'equip del projecte VOICE


4 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page