top of page
  • Writer's pictureLa Xixa

Generant espais creatius de diàleg per a la transformació social

Actualment, des de La Xixa hem apostat per crear, consolidar i promoure nous espais de trobada, discussió i reflexió conjunta entorn de problemàtiques socials com la inclusió, participació i representació de dones a escala social i política, les cures i el benestar social així com l'acompanyament i empoderament de persones grans. Aquests projectes que expliquem amb més detall ens han permès explorar el potencial de la creativitat i la perspectiva intercultural, de gènere i intergeneracional en l'àmbit de l'educació no formal per tal de fomentar societats més justes, inclusives i resilients.


 

Feeling Home

Durant gairebé 2 anys, hem estat desenvolupant el projecte Feeling Home amb l’objectiu d’acompanyar dones amb orígens diversos en les ciutats d’acollida promovent la seva inclusió i valorant els sabers i experiències que cadascuna d’elles aporta a escala social. Per tal d’aconseguir aquesta finalitat, s’han implementat diverses activitats (tallers, excursions i visites guiades) que han permès crear nous espais per poder compartir, socialitzar i fomentar una relació més propera i diversa amb l’entorn urbà i el teixit social. Els resultats i conclusions del projecte revelen la importància de generar espais informals i no convencionals d’aprenentatge, acollida i reflexió.


Pots llegir els testimonis per part de les professionals que han acompanyat aquests processos en la Newsletter 3.


Creation POP

El projecte Creation POP busca fomentar i facilitar la inclusió social de la gent gran mitjançant l'ús del teatre i les arts creatives en activitats intergeneracionals. Després d’una sèrie d’estudis reveladors de les necessitats i beneficis de generar nous espais creatius i intergeneracionals, des de La Xixa i conjuntament amb les sòcies del projecte estem desenvolupant una metodologia integral orientada a professionals que treballen amb gent gran. Mitjançant la combinació d’eines i mètodes participatius de l’educació no formal i les arts escèniques es busca fomentar la trobada i diàleg intergeneracional i així enfortir la participació activa de les persones grans com a col·lectiu clau per a una societat més resilient que valora les diverses experiències i sabers de totes les persones que hi formen part.


Pots llegir el segon informe aquí.


FEMABLE

El projecte FEMABLE reuneix entitats d’Espanya, Itàlia, Suècia, Grècia, Xipre, Lituània i Portugal amb la finalitat de promoure i enfortir la participació i representació de dones a l’àmbit polític cap a societats més igualitàries. Des d’aquesta mirada, el projecte pretén oferir una mirada crítica i informada en tema d’igualtat de gènere i està consolidant espais segurs i innovadors on persones amb potencial de generar canvis a escala social i polític puguin reflexionar juntes sobre aquestes problemàtiques.


Si vols saber més sobre els mecanismes per mesurar la igualtat en matèria de gènere a escala europea, consulta aquesta publicació a la Newsletter 2 del projecte.




👥 Segueix-nos a les xarxes per estar al dia de les nostres activitats, continguts i nous recursos!

33 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page