top of page
  • Writer's pictureLa Xixa

HaHa, pel benestar emocional de les persones

El projecte Happy Habits (HaHa) es centra en millorar el benestar emocional i psicològic d'individus i grups, especialment aquells afectats per les seqüeles de la pandèmia del COVID-19 i/o altres esdeveniments traumàtics. L'objectiu principal del HaHa és conscienciar sobre la importància de cuidar la salut mental, oferir oportunitats i ajudar les persones a guarir, augmentar el seu benestar i reforçar la seva resiliència psicològica.


Cofinançat per la Comissió Europea a través del programa Erasmus+, el projecte es desenvolupa des de gener de 2022 amb la col·laboració de cinc organitzacions de cinc països diferents: Elan Interculturel (França), Associacio La Xixa Teatre (Espanya), Inova Aspire B.V. (Països Baixos), CESIE (Itàlia) i l'Institute of Development CY (Xipre).Novetats!


Formació pilot per al Manual d'Activitats del Mètode HaHa!


Al març i abril de 2023, el consorci HaHa va posar a prova el Manual d'Activitats del Mètode HaHa a cada un dels cinc països socis. El Manual d'Activitats del Mètode HaHa ofereix una guia d'activitats i aplicacions pràctiques per promoure el benestar i els "moments feliços" de les persones i/o grups. El Manual està dirigit a persones que busquen formes innovadores i creatives d'afrontar emocions difícils i d'augmentar el seu benestar de forma sana i creativa. En el Manual HaHa es despleguen un conjunt de tècniques que inclouen l'humor, la psicologia positiva, la dansateràpia, el teatre, el mindfulness i el riure com a eines per ajudar les persones a cultivar la gratitud, ser capaces de fer front a situacions difícils i augmentar l'eficàcia en la seva vida professional i personal.


Les formacions pilot realitzades van comptar amb 101 participants, pertanyents a grups diversos: des d'estudiants universitaris, persones emigrades, persones majors (+65) a ciutadania en general.


L'impacte del pilot en les persones participants:


Les sessions pilot van tenir molt èxit i totes les participants van afirmar que recomanarien el programa a altres persones. Les participants van utilitzar paraules com "positiu", "informatiu", "interactiu", "útil", "perspicaç", "significatiu" i "proper" per descriure les sessions i el seu contingut. Les sessions van ser considerades una gran oportunitat per reflexionar sobre si mateixes, prendre's un temps per al cuidat personal i conèixer altres persones amb idees afins.


És important mencionar que alguns membres dels nostres grups (com les persones majors) viuen sols i tenen pocs espais de socialització. Per això, la comunitat HaHa que vam crear durant el pilot els va proporcionar, com ells van nomenar, "un sentiment d'afiliació", "un nou enfocament cap a la felicitat", "la possibilitat de reflexionar i identificar les coses per les quals estan agraïts", "centrar-se en el moment present i en el seu benestar" i "ser creatius i expressar-se d'una manera diferent". Alguns comentaris addicionals que vam rebre de les nostres participants van ser:


"Em va ajudar a adonar-me de la importància de mostrar més amor a la gent que ens envolta, d'exterioritzar els nostres sentiments i de no deixar mai de somiar. És gratis."

"En escoltar a altres persones, et sents més còmode/a compartint també sobre tu mateix/a."

"Em va donar idees sobre com mostrar i expressar les meves emocions."

"Em va fer veure la importància de centrar-se en el que està passant ara mateix."

"Les activitats em van ajudar a veure la importància de centrar-me en les coses positives que ocorren al nostre voltant."

"Vaig aprendre més sobre l'autocompassió, que era alguna cosa nova per a mi."

A més, quan vam preguntar a les participants quins exercicis els agradaven més, hi va haver una gran varietat en les seves respostes, el que indica la diversitat de preferències personals. Aquest fet també s'ajusta a un altre dels objectius del Manual HaHa, que és oferir una varietat d'activitats que puguin satisfer diferents necessitats, interessos i preferències.


En general, les participants van sentir que sortien de la sessió amb noves idees i perspectives sobre les seves vides. La sessió va proporcionar tant el temps com les eines necessàries per a la introspecció i va permetre que les participants s'hi connectessin i s'hi donessin suport mútuament. Esperem que aquestes xarxes i connexions continuïn després de les sessions.

Mantingueu-vos atents a les novetats, ja que el nostre Manual d'Activitats i Mètode HaHa estarà disponible molt aviat a través de la Plataforma HaHa Autoaprenentatge aquí.


5 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page