top of page
  • Writer's pictureLa Xixa

Nova Formació de Ciberbullying · Inscriu-t'hi!

Aprenentatge Segur i Inclusiu | Educació digital i ciberbullying​


Formació per a Professionals de l'àmbit educatiu (Educació Primària i Secundària) d'educació formal i no formal


  • 📅 Dates de les sessions: 13 de maig i 20 de maig de 10:00 a 14:00

  • 📍 Lloc: Associació de famílies monoparentals, C/ Erasme de Janer, 8, 08001 Barcelona

  • 👥 Adreçada a: professorat d'escola primària i secundària, personal escolar, educadors i educadores, monitors i monitores, treballadors i treballadores juvenils. Professionals d'educació no-formal

  • Gratuït · Places limitades · La formació inclou Treball Autònom

  • 💻 Formulari inscripció 

  • ℹ️ + info a daniela@laxixateatre.org

Vols provar la metodología del Teatre Fòrum i de la Psicología Orientada a Processos per a ajudar als i les nens/es i joves a involucrar-se críticament en els entorns digitals? Vols aprendre i compartir noves eines i estratègies per a detectar les seves dificultats en l'aprenentatge en línia i les seves causes per a abordar-les adequadament? Vols compartir i conèixer els pros i contres de les plataformes en línia en ús? Vols compartir i aprendre com abordar els riscos d'Internet amb especial atenció al ciberassetjament i ajudar als i les nenes i joves a respondre a ells?

Participa en "Aprenentatge en línia segur i inclusiu", una formació gratüita acreditada pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

Formació de 16 hores de les quals 8 hores de formació presencial facilitades per l’equip de La Xixa i 8 hores de treball autònom a realitzar fins al 31 de maig que culminarà en un informe que contingui bones pràctiques i infografies/protocols creats per les persones participants de la formació.

A través de les metodologies del Teatre dels i les Oprimides, de la Psicologia Orientada a Processos i de la Literació de mitjans crítics i resiliència digital es treballaran els següents continguts:

  1. Educació segura i inclusiva: promoció de la ciberseguretat per tal de reconèixer els perills que poden sorgir de l'ús de dispositius digitals i saber com abordar-los. A través del teatre periodístic, s'identificaran i abordaran els perills que sorgeixen de l'ús de les plataformes digitals i es debatran estratègies i solucions per tal d'acompanyar a l'alumnat a ser conscient dels perills, desenvolupar pensament crític i actuar de forma segura i responsable enfront d'ells.

  2. Competències digitals: reflexió i reconeixements de les competències digitals pròpies i de l'alumnat, i dels pros i contres de les plataformes actualment en ús. Es comentaran i debatran plataformes i aplicacions utilitzades en l'entorn escolar i en el temps lliure, per promoure la conscienciació, el debat i el pensament crític al voltant del seu ús.

  3. Relacions a l'entorn digital i ciberassetjament: investigació, reconeixement i acompanyament socioemocional de l'alumnat per abordar les dificultats i perills del món virtual. A través del Teatre dels i les Oprimides i de la Psicologia Orientada a Processos es promourà l'escolta activa, el diàleg i l'empatia per donar resposta a les dificultats de l'alumnat a enfrontar-se al món digital.

Calendari i Continguts

  1. SESSIÓ 1 · Educació segura i inclusiva + Competències digitalsDissabte 13 de maig De 10:00 a 14:00

  2. SESSIÓ 2 · Relacions a l’entorn digital i ciberassetjamentDissabte 20 de maig · De 10:00 a 14:00

  3. TREBALL AUTÒNOM · Recerca de bones pràctiques sobre: inclusió digital i seguretat en l'educació escola; l'ús de plataformes d'aprenentatge en línia i entorns d'aprenentatge en líniaFins al 31 de maig, 4 hores

  4. TREBALL AUTÒNOM · Creació d'infografies / protocols sobre ciberassetjament i seguretat digital Fins al 31 de maig, 4 hores

10 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page