top of page
  • Writer's pictureLa Xixa

Nous Podcasts de Ràdio Inclusiva | Radio VITA, projecte europeu

Entre abril i maig de 2020 i en el marc del projecte europeu Radio V.I.T.A, La Xixa Teatre ha realitzat dos tallers de ràdio online amb l'objectiu de crear podcasts a través de l'ús del teatre.

Durant les sessions, les persones participants van poder debatre entorn als temes proposats, crear un espai segur per involucrar-se a les narratives personals, experimentar amb les seves veus, amb la narració d'històries, amb exercicis teatrals i amb la creació de productes de ràdio com a eina per a la inclusió. Durant els tallers, els grups van crear podcasts que van ser editats posteriorment.




TRANSFORMANT LA MIRADA SOBRE LA DIVERSITAT FUNCIONAL

Una conversa amb ECOM


El tema principal abordat al taller Transformant la mirada sobre la diversitat funcional - Una conversa amb ECOM va ser la discriminació per raó de gènere i diversitat funciona. Durant aquest taller, es va investigar la condició i les discriminacions que pateixen un grup de dones membres de la Fundació ECOM, una fundació que treballa per la inclusió social i professional de les persones amb diversitat funcional.


🎙️ Episodi 1: QUÈ ÉS LA CREATIVITAT?En aquest episodi, discutim sobre què és la creativitat, com forma part de la vida diària de les participants i les ajuda a expressar les seves emocions.

🎙️ Episodi 2: DOBLE BARRERA: SER DONA I TENIR DIVERSITAT FUNCIONALEn aquest episodi, debatim i desmuntem estereotips i discriminacions que pateixen les dones i les persones amb diversitat funcional.

🎙️ Episodi 3: APRENDRE A SER NENAEn aquest episodi, investiguem com la societat ensenya les nenes a ser nenes, i què renuncien durant la seva infantesa per encaixar al paper assignat.

🎙️ Episodi 4: MICRO-DISCRIMINACIONSEn aquest episodi, utilitzem històries curtes de ficció per donar visibilitat a les discriminacions que pateixen les persones per ser dones i/o tenir diversitat funcional.


EL SEXE DELS ÀNGELS

El primer taller que es va realitzar es diu El Sexe dels Àngels i el seu objectiu era trencar els tabús sobre el sexe i la sexualitat en una situació de confinament. De fet, el taller es va dur a terme entre abril i maig de 202. En aquest moment tan peculiar, La Xixa va decidir investigar amb un grup d'adults els tabús, les pors, la vergonya que estaven experimentant a la vida en general i en aquell moment concret sobre el sexe i la sexualitat, i aprofundir en la relació entre sexualitat i virtualitat.


🎙️ Episodi 1: OBRINT PORTESEn aquest episodi, les persones participants comparteixen les seves idees sobre l'amor, el sexe, la satisfacció i la confiança.

🎙️ Episodi 2: LA VIRTUALITAT COM A NOVA REALITATEn aquest episodi parlem de les relacions virtuals enfront de les reals, i de si el confinament ens fa percebre la virtualitat com quelcom més real que abans.

🎙️ Episodi 3: LA RELATIVITAT DEL TEMPSEn aquest episodi parlem de com el temps i els mitjans influeixen en la relación que tenim amb nosaltres mateixes/os, amb les altres i amb el sexe, però també de com el sexe i la sexualitat estan canviant a mesura que sembla que ens endinsem prematurament en el futur.


🎙️ Episodi 4: VIRTUALITAT, A LA RECERCA DE LA FELICITATEn aquest episodi reflexionem sobre com la virtualitat pot oferir un camí cap a la felicitat i al plaer a algunes o moltes persones en temps de pandèmia.


4 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page