top of page
  • Writer's pictureLa Xixa

La llibertat és participació: les cures i la participació política femenina

Actualment, des de la Xixa estem col·laborant en projectes d’investigació i desenvolupament d’eines que fomentin la inclusió i participació política femenina, les cures i la interseccionalitat. En aquest marc, ens hem estat interrogant de quina manera l’exercici dels nostres drets i participació en política pot ser una via per viure de manera plena, sana i lliure en societat i com podem fomentar-la entre les ciutadanes de diferents orígens, cultures, realitats, formacions i bagatges.



A continuació, presentem més detalls dels projectes que ens han permès fer aquesta reflexió i generar els recursos oberts per promoure la participació femenina en política, les cures i benestar social, amb l’esperit final de continuar construint una societat més justa, inclusiva i crítica.

Happy Habits


El projecte Happy Habits reuneix organitzacions de França, Itàlia, Grècia i Països Baixos per cultivar i promoure la cultura de l'autocura i el benestar individual i col·lectiu en l'àmbit de l'acompanyament, inclusió i inserció social de les persones. Durant els últims dos anys de projecte, hem estat investigant i generant recursos al voltant d’aquestes temàtiques i, aquest passat 19 i 20 de gener del 2024, vam tenir ocasió de compartir-ne els resultats i  d’explorar i reflexionar plegades què hi ha més enllà de les cures. Vam acabar les jornades amb una sèrie de tallers vivencials al voltant de metodologies del projecte com el Mindfulness, la Positive Psy i la Dansateràpia.


Per saber més detalls dels resultats i actes de tancament del projecte, consulta l’última Newsletter del projecte. També pots consultar les anteriors Newsletter2 i Newsletter3



FEMABLE


El projecte FEMABLE reuneix entitats d’Espanya, Itàlia, Suècia, Grècia, Xipre, Lituània i Portugal amb la finalitat de promoure i enfortir la participació i representació de dones a l’àmbit polític cap a societats més igualitàries. Des d’aquesta mirada, el projecte pretén oferir una mirada crítica i informada en tema d’igualtat de gènere i està consolidant espais segurs i innovadors on persones amb potencial de generar canvis a escala social i polític puguin reflexionar juntes sobre aquestes problemàtiques. 

 

Si vols saber més sobre els resultats de la nostra investigació i el mapatge de les estratègies d’igualtat de gènere, consulta la Newsletter 3 del projecte.


Feeling Home


Durant gairebé 2 anys, hem estat desenvolupant el projecte Feeling Home amb l’objectiu d’acompanyar dones amb orígens diversos en les ciutats d’acollida promovent la seva inclusió i valorant els sabers i experiències que cadascuna d’elles aporta a escala social. Per tal d’aconseguir aquesta finalitat, s’han implementat diverses activitats (tallers, excursions i visites guiades) que han permès crear nous espais per poder compartir, socialitzar i fomentar una relació més propera i diversa amb l’entorn urbà i el teixit social. Els resultats i conclusions del projecte revelen la importància de generar espais informals i no convencionals d’aprenentatge, acollida i reflexió.


Et quedes amb ganes de saber-ne més? Pots llegir els resultats i recursos a la Newsletter 4 i a la pàgina web del projecte.


👥 Segueix-nos a les xarxes per estar al dia de les nostres activitats, continguts i nous recursos!

73 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page