top of page
  • Writer's pictureLa Xixa

TEATRE FÒRUM PER A LA SENSIBILITZACIÓ SOBRE LA ISLAMOFÒBIA DE GÈNERE

¿Quines coses podem fer per trencar amb els prejudicis

i estereotips sobre la Islamofòbia de Gènere? 


Els darrers mesos, juntament amb la companyia de teatre La Xixa LAB, hem estat treballant en una campanya al voltant de la Islamofòbia de Gènere mitjançant el Teatre Fòrum dins el projecte MAGIC: Muslim women and communities against gender Islamophobia in society, del IEMed per a la sensibilització sobre la discriminació que moltes dones musulmanes pateixen a causa de la Islamofòbia de Gènere.


Com a element clau d'aquest projecte, el passat dissabte 11 de febrer, vam presentar al Centre Cívic Drassanes la peça "Les coses clares i la xocolata espessa"  fruit d'aquest procés creatiu i d'investigació teatral.


🎥Volem compartir amb vosaltres el vídeo de la presentació on podreu veure algunes parts de la peça i escoltar diversos testimonis i experiències de les persones participants.



¿Creieu que situacions semblants com la què es presenta a l’obra passen al nostre dia a dia?

¿Què podem fer per canviar-les?



El Teatre Fòrum, basat en propostes de B. Brecht, P. Freire i principalment A. Boal i el seu Teatre de les Oprimides (TO), cerca treballar cap a l'escenificació de conflictes que transiten en la nostra quotidianitat, a través de dinàmiques que conviden a intervenir i fer actuar alternatives de canvi en escena. En aquest aspecte la metodologia posa en un mateix pla l'actor amb l'espectador creant el espect-actor/actriu; generant així un debat i una problematització conjunta, que pretén constituir un assaig del nostre actuar i fer actuar en la vida quotidiana.


Amb la presentació d'aquesta obra, tenim l'interès d'arribar a un ampli espectre de la població, sensibilitzada i no sensibilitzada en aquesta problemàtica social per això creiem que és essencial per a la campanya l'ús d'aquest llenguatge artístic, lúdic i interactiu que aporta la metodologia del teatre i del Teatre Fòrum.

---------




MAGIC has received funding from the European Union's Rights, Equality and Citizenship programme under grant agreement No. 963679. The campaigns contents are the sole responsibility of the authors and do not necessarily reflect the views of the EU.

3 views0 comments
bottom of page