top of page
  • Writer's pictureLa Xixa

Visita dels Partners del YURI a Barcelona!

Updated: Nov 28, 2023

Fa unes setmanes, ens van visitar a Barcelona les nostres companyes del Projecte YURI: CEPAIM (Espanya), YEU (Xipre), Elan Interculturel (França), Xwhy (Lituània), Cesie (Itàlia) i REFRAME (Bèlgica). Durant els dies 29, 30, 31 de març vam realitzar la formació conjunta amb els equips humans dels partners del projecte, amb l’objectiu de compartir de manera col·laborativa les eines, metodologies i estratègies necessàries per poder desenvolupar els pilots del YURI en cadascun dels països participants.


Des de la Xixa vàrem focalitzar aquesta trobada en tècniques teatrals, en particular el Teatre Fòrum, així com, en metodologies que poden utilitzar-se per augmentar la confiança i el diàleg entre les i els joves. El projecte YURI promou formes innovadores d'emprenedoria social i col·lectiva entre les i els joves d'arreu, especialment en les joves que s'enfronten a dificultats i/o tenen menys oportunitats i que viuen en entorns tant rurals com urbans. Tanmateix, té interès en implicar a les joves en la lluita contra el canvi climàtic des d'una perspectiva intercultural.

Durant aquests dies vàrem tenir el plaer de visitar diversos espais d'interès social i cultural amb iniciatives de participació col·laborativa molt potents com el projecte IMPULSEM, que vàrem visitar el dia 1 d'abril. Impulsem és una cooperativa d'iniciativa social sense ànim de lucre ubicada al Districte de Ciutat Vella, al barri del Raval de Barcelona, en una antiga fàbrica del segle XIX de més de 1.600 m². El seu principal propòsit és millorar la qualitat de vida de les ciutadanes i ciutadans, desenvolupant accions de caràcter integrador en l'àmbit educatiu, social, laboral i de formació permanent, així com té la finalitat de configurar una xarxa d'aprenentatge i suport laboral al barri.






Vols saber més sobre el projecte YURI? Visita la nostra pàgina web o segueix-nos en les xarxes socials @Laxixateatre i @yuriprojecteu




5 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page